یکی از انواع آلاچیق مرسوم در کشور ما آلاچیق سیمانی می باشد. این نوع از آلاچیق ها را می توان در محیط های شهری نظیر بوستانها، در کنار سواحل و مراکز اقامتی می توان پیدا نمود. این دسته از آلاچیق ها از آلاچیق چوبی حساسیت کمتری به رطوبت دارند. به نسبت دارای عمر بالاتری می باشند. و در مبلمان شهری بسیار محبوب هستند. آلاچیق سیمانی معمولا برای تقویت سازه از میلگرد در میان سیمان استفاده می گردد. باید توجه نمود برای ساخت آن ماسه ترکیبی با سیمان باید خیلی خوب شسته شود. زیرا در صورت عدم شستشوی صحیح ماسه خیلی زود قوام و دوام خود را از دست داده و ترک می خورد.
به دلیل شکل پذیری خیلی خوب سیمان آلاچیق سیمانی را می توان در اشکال مختلف ساخت، در کنار این آلاچیق ها می توان از المان هایی نظیر نورپردازی، باربیکیو، آبنما و گرین وال بهره جست. این آلاچیق ها به مرور زمان رنگ خود را از دست می دهند و به صورت مرتب نیاز به تجدید رنگ دارند که در واقع از نقاط ضعف آن می باشد.
شکل پذیری آلاچیق سیمانی
این دسته از آلاچیق ها به دلیل استفاده از ترکیب سیمان به اشکال مختلف دیده می شوند.
گاهی می توان آنها را به شکل حیوانات ، تنه درخت و یا کنده طراحی نمود، به صورت کلی در طراحی آلاچیق سیمانی محدودیت هیچگونه معنایی ندارد که از نقاط قوت این دسته از آلاچیق ها می باشد. در ترکیب ظاهری آلاچیق سیمانی می توان از انواع سنگ های تزئینی نیز بهره گرفت. استفاده از گیاهان نیز در کنار این نوع از آلاچیق توصیه می گردد. به دلیل همین شکل پذیری است که می توان ستون های آن را به شکل تنه درخت طراحی نمود و معمولا این آلاچیق ها را به صورت دور باز می سازند.
اشکال مختلف آلاچیق سیمانی
این آلاچیق ها را می توان به شکل چهار ضلعی و یا هشت ضلعی طراحی نمود ولی نوع چهار ضلعی آن بسیار متداول می باشد. البته تعداد اضلاع آن به نظر معمار بستگی دارد،
پیچیدگی فنی آلاچیق سیمانی
این آلاچیق ها معمولا کمتر از انواع دیگر آلاچیق دارای پیچیدگی های فنی می باشند و ساخت آن آسان است.
یکی از مزیت های این دسته از انواع آلاچیق، استفاده از آن به عنوان یک المان هنری می باشد. یک نگاه هنرمندانه می تواند یک شکل معنا داری مطابق با فضای آن برای مخاطب ایجاد نماید.
مقایسه آلاچیق سیمانی با انواع دیگر آلاچیق
به طور کلی عمر سازه های سیمانی مناسب می باشد ولی خیلی زود ترک برداشته و رنگ آمیزی خود را از دست می دهد. اما آلاچیق چوبی که از چوب ترموود ساخته شود، دیرتر فرسوده می گردد. سازه سیمانی قابل جابجایی از مکانی به مکان دیگر بر خلاف سازه چوبی نمی باشد. اما شکل پذیری این آلاچیق ها زیاد است! مثلا سازه سیمانی را می توان به شکل حیوانات، تنه درخت یا اشکال دیگر ساخت. آلاچیق سیمانی نسبت به انواع دیگر بیشتر نیازمند تجدید رنگ یا رنگ آمیزی سالیانه دارد. از نظر قیمتی بستگی زیادی به نوع طراحی و تولید آلاچیق، نظر معمار و سلیقه مشتری می باشد زیرا اگر تمایل داشته باشند سازه سیمانی را با کیفیت بالا اجرا نمایند قطعا هزینه بیشتری نسبت به انواع چوبی و فلزی در بر می گیرد.
چگالی سازه سیمانی قطعا بالاتر از انواع چوبی آن می باشد و به دلیل وزن سنگین برای روف گاردن مناسب نیست..
ویژگی های سازه سیمانی
- مقاومت مناسب آلاچیق
- طول عمر مفید بالا
- وزن بسیار زیاد
- عدم امکان بکارگیری مناسب در روف گاردن به دلیل وزن بالا
- مقاوم و مناسب در برابر رطوبت و نم زدگی
- مناسب برای شرایط جوی متنوع
- شکل پذیری بسیار بالا
- نیاز به بازدید منظم