در این مقاله کوشش گردیده کا کاربران محترم با مرآحل فرآوری چوب ترموود آشنا شوند. یاداوری می گردد کارشناسان ما همواره پاسخگوی سوآلات شما عزیزان می باشند.

از چوب ترمووود برای ساخت نمای چوبی، ساخت آلاچیق چوبی، حاشیه دور گرین وال بسیار استفاده می گردد.

چوب ترموود حاصل عملیات صنعتی می باشد که طی آن بافت چوب تغییرات زیادی می یابد تا از گزند رطوبت، جانواران چوب خوار و فرسایش در امان باشد. بدیهی است عمر چوب ترمووود از چوب های طبیعی به مراتب بیشتر می باشد.

چوب ترموود

تولید ترموود از چوب طبیعی حاصل از طبیعت

روش تیمار حرارتی ترموود براینخست در کشور فنلاند مورد اتوجه قرار گرفت. عموما ترمووود از انواع مختلف درختان کاج، صنوبر، توس، زبان گنجشک، کاج رادیاتا و توسکا و بیشتر در کشور روسیه و اروپایی به ویژه اسکاندیناوی تهیه و به کارخانه های صنعتی ارسال می گردد.

 

چوب ترمود

مرحله اول برش و خشک نمودن چوب ها

چوب ترموود

در ابتدا چوب درختانی که برای این منظور مناسب می باسند و عموما درختان پرورشی می باشند را برش و به سایز دلخواه می رسانند و پس از آن چوب ها را در کوره‌های خاص چوب ترموود قرار می‌دهند. در این مخازن داغ چوب ترموود را تا دمای ۱۰۰ درجه سانتی گراد و سپس ۱۳۰ درجه سانتیگراد تحت شرایط مخصوص حرارت می‌دهند که این عمل شامل خشک نمودن چوب و کاهش رطوبت ترموود می گردد.

مرحله دوم خارج نمودن رطوبت و مواد رزین از چوب

بعد از خشک نمودن چوب ها حرارت داخل کوره ترموود را بالا می برند، این دما بین ۱۸۰ درجه تا ۲۲۰ درجه سانتی گراد بالا برده می‌شد. چوب ساعتها در دما و فشار زیاد قرار می گیرد و تمام سطوح داخلی و خارجی چوب تا مرکز آن به رنگ قهوای روشن می گردد، این عملیات موجب می‌شود تا تمام صمغ و رطوبت چوب بیرون آمده و به صفر نزدیک شود همچنین به دلیل دمای بالا تقریبا تمام جانداران ریز و میکروسکوپی، قارچ و جانوران موذی از بین می رود و بخش عمده رزین چوب از آن خارج می شود.

چوب ترمود

مرحله خنک کردن چوب ترموود

چوب ترموود

در این مرحله با کم نمودن دمای کوره چوب به آرامی دمای خود را از دست می دهد و دمای آن به ۱۰۰ درجه سانتیگراد می رسد و سپس با استفاده از بخار آب و اسپری نمودن آب، دمای آن را به دمای اتاق می­‌رسد. در این شرایط چوب دوباره رطوبت جذب کرده و رطوبت آن به ۴ تا 7 درصد می­‌رسد. با این عمل بیشتر ویژگی های منفی چوب طبیعی از بهبود یافته و چوب در مقابل سرما، گرما،نم ، جانوران موذی و تغییر شکل مقاوم می‌گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.